España!

Efter en lång resa igår kom ja äntligen fram till Valencia. Först flyg jag till Paris och väntade på mami som kom med ett senare flyg 3 tim efter mitt, hann se lite av frankrike iaf;) Sen flög vi vidare till spanien och möttes av lotta guille och samuel. Jag kan ju erkänna att jag fuskade lite med träningen igår, men tog igen de idag genom att träna på nivå 2 på shred med lotta istället.
Idag har vi bara gått runt lite till lekplatser, kollat i lite affärer och handlat lite mat. Jag trodde att jag skulle behöva jacka på mig men jag fick tillslut ta av mig tjocktröjan tillochmed, som varmast i solen va de 25 grader! Helt okej, men de skulle bli lite sämre väder i veckan men jag är glad sålänge de är plusgrader.

På måndag fyller Samuel 1 år och de ska vi fira med tårta och ett besök på en stor djurpark, ska bli väldigt kul faktist fast man nyss fyllt 19;) Senare på kvällen ska jag gå och fixa mina naglar, de va så billigt här så man måste ju passa på.

 


Projektarbete

Ja de där med träningsblogg gick ju inte så bra?
Men nu är det nya tag IGEN för nu är de dags för mitt projektarbete, mitt projektarbete handlar om hälsa, kost och motion och mitt mål med arbetet är att jag ska se en förändring på mig själv. Att jag ska få en hälsosam livsstil och känna mig tryggare i min kropp. De där med kilon hit och dit bryr jag mig inte om, för mig är kilona bara siffror och jag anser att de viktiga ligger i hur man känner sig. Om jag skulle gå upp 4 kg men fortfarande känna mig snygg så varför bli hysterisk över några ynka siffror? Sen är kilon inte bara fett, muskler väger en hel del också, därför tycker jag bara de är onödigt att haka upp sig på hur mycket man väger. Men ändå så kommer jag att ha koll på hur mycket ja väger, jag kommer också mäta, ta tid osv för att se förändringar.

Motivation
Hela projektarbetet ser jag som en motivation till att ta tag i detta på allvar, vet inte hur många gånger jag har börjat ett nytt liv (som alla andra!) Nu kommer jag ha någon/något som kollar så att jag verkligen tränar, någon/något som kräver ett resultat av mig. Jag har flera flera gånger haft olika slags motivationer som funkat olika länge t.ex. beach 2011 (beach 2010, 2009 osv haha) studentresan, mutor (om jag klarar mig utan godis i en månad får ja pengar t.ex) slagit vad med kompisar, blivit peppad av andra vänner som också försöker komma iform. Ingenting av detta har funkat i längden! Om man har lika bra (läs=dålig) självdisciplin som mig så MÅSTE man ha någon/något som styr med järnhand! Nån måste säga till dig att du måste göra de här, annars kommer dina motivationer försvinna bland tankar som "ja gör de sen" eller "de gör inget om jag missar nu" osv osv.
Mål är ju de bästa motivationerna, men målet kan inte vara för långt borta då hinner du tröttna eller tro att du kan fixa de senare, ta en dag i taget för varje dag räknas! Den dagen du inte tränar bränner du inga kalorier eller bygger inga muskler, helt logiskt, man måste bara inse de i stunden du vill strunta i att träna.

Utförande
Det finns massvis med sätt att träna på, de gäller bara att hitta dom sätten som funkar för just dig. Någonting som jag ska börja med heter Shred och är ett 30-dagars program utformat av Jillian Michaels som även syns i "biggest loser". Jillian har skapat ett 30 minuters pass i 3 olika nivåer, man gör varje nivå i 10 dagar och sedan ska man få supersnygg kropp! De där men supersnygg kropp vet ja inte riktigt men jag ser de som ett utmärkt sätt att börja min träning iallafall.
Sen gillar jag att gå mycket, och eftersom jag kommer att befinna mig i spanien t.om den 25 feb-25 mars så tycker jag att de är perfekt miljö att gå i, finns mycket att kolla på och man är inte hemma och ser samma tråkiga hus och träd.
Det är än så länge mina idéer om hur min träning ska se ut, till en början. Sen är kosten också väldigt viktig för att kroppen ska må bra, jag kommer börja lite försiktigt med att inte äta överdrivet mycket, kanske byta ut chipsen mot popcorn, colan till saft eller vatten. Sen ska jag läsa på mer om kost och känna efter vad som känns bäst för mig,då kan jag börja på en riktig kostplan.

Redskap
Det enda jag behöver till min träning är egentligen ett par hantlar, jag kommer inte att skaffa mig ett gymkort utan jag kommer försöka hitta andra sätt att träna på.
Därimot kommer jag att mäta, väga, ta kort, tävla mot mig själv och anteckna hur allting går. Jag kommer använda mig utav måttband, våg, kamera, bloggen och en stegräknare. Jag kommer även ta tid på hur lång tid vissa sträckor tar att gå, sen kanske till och med att springa.

MÅL
Mitt mål med mitt projektarbete är att kunna presentera en för och efterbild på mig med förändringar, en kostplan och en del fakta om träning och hälsa.
Och självklart känna mig tryggare i min kropp!

Jag kommer att uppdatera om min träning, och om spanien vistelsen för att sedan kunna följa hur vägen till målet har gått.

Ciao sålänge!:)


RSS 2.0